kunstterapi/psykoterapi

Kunstterapi ????


Hva er kunst og uttrykks terapi:

Kunstterapi er en dyp, spennende og utfordrende måte å arbeide med problemløsning og selvutvikling på; en metode som henvender seg både til barn og voksne. Å være skapende påvirker vår psyke; enhver kunstnerisk uttrykksform vil innebære forskjell mellom det å arbeide rent kunstnerisk og det å arbeide kunstterapeutisk.

I det kunstterapeutiske arbeid tar en ikke nødvendigvis utgangspunkt i klare bilder eller ideer, men søker i stedet å skape et uttrykk for en stemning eller følelse. Dette skapende arbeid kombinert med kunstterapeutisk samtale og analyse, støtter den enkelte og bidrar til å bevisstgjøre, bearbeide og forandre. Arbeidet er med på å frigjøre ressurser og kvaliteter hos den enkelte og skaper i seg selv en større opplevelse av balanse og mening. Metodene fungerer som brobygger til deler av psyken som normalt ligger skult i de ubevisste lag.

 

Det teoretiske fundament er i hovedsak basert på C. G. Jungs analytiske psykologi og representerer en utviklingsmetode der en ved hjelp av kunstneriske uttrykksmidler på en meget jordnær og konkret måte skaper et bindeledd mellom den indre og den ytre verden, mellom det bevisste og det ubevisste. Det arbeides etter behov eksempelvis med tegning, maleri, skulptur, drømmer, bevegelse, stemme eller eventyr. Det kreves i utgangspunktet ingen kunstneriske evner for å ha glede og utbytte av et slikt arbeid.


Hvordan brukes kunst og uttrykks terapi hos barn;

Å arbeide med barn ser jeg som en spesiell utfordring som krever stor grad av fleksibilitet, humor, tålmodighet og mye kreativitet. Barn har som kjent en stor grad av innlevelse og engasjement. De blir raskt inspirert av kreative opplegg, men samtidig er de sårbare i sin åpenhet. Kunststykke med å arbeide med barn ser jeg at det er viktig å få deres engasjement og fokus over i egne aktiviteter og stolthet over sin egen art slik at de også finner inspirasjon i eget arbeide.

Kunstterapi har et stort omfang i tilbud til barn der brukes det, maling, forming, leire, dans, rytmer og bevegelser. Samtaler er også naturlig når barnet har utviklet språk.

Vanligvis er en slik undervisning på ca 45 minutter, men skjer noe uforutsett får barna den tiden det har behov for. Barn med spesielle behov har gjerne enkelt timer mens andre barn godt kan være i små grupper.

 

Målgruppen hos barn:

Det er friske barn, glade barn, triste barn, barn som er urolige og har vansker med konsentrasjonen i hverdagen, barn med adferdsvansker, språkvansker, barn utsatt for omsorgssvikt, barn i sorg.

Ta gjerne kontakt om dette er av interesse både privat regi, skole eller institusjoner.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.02 | 22:50

Flott hjemmeside du har Øivor :)

...
10.04 | 15:07

Jeg beundrer deg for hva du får til Øivor! Lykke til videre!!

...
06.02 | 10:01

Takk Ellen! Ja her går det fort unna tingene har liksom bare falt på plass for meg denne gangen. Jeg håper at det betyr RETT kurs. Jeg gleder meg til du kommer

...
05.02 | 21:49

Så flott hjemmeside du har laget,Øyvor ;))
Det ser veldig innbydene ut hos deg ;))
Dette må bare gå bra for deg ;))
Ha en fin kveld.
Klem

...
Du liker denne siden